Welke burgemeester rijdt het snelst de Muur van Geraardsbergen op?

Van de burgemeesters van de Dorpen van de Ronde is de Zottegemse burgemeester Jenne De Potter vanochtend het snelst de Muur van Geraardsbergen opgeklommen. De wedstrijd werd georganiseerd door Radio 2 Oost-Vlaanderen, die daarmee de terugkeer van de Muur in de Ronde van Vlaanderen wilde vieren.

IIn wielercafé Bar Gidon, van ex-profwielrenner Frederic Penne, hield Radio 2 Oost-Vlaanderen een live-uitzending van haar ochtendprogramma "Startjedag". Naast gesprekken met studiogasten en reportages over de Muur, die na vijf jaar afwezigheid in ere wordt hersteld tijdens de Ronde dit weekend, werden burgemeesters (of hun schepenen) van Dorpen van de Ronde uitgedaagd om samen de Muur te bedwingen.

Jenne De Potter, naast burgemeester van Zottegem ook Vlaams parlementslid, kwam per fiets naar de start op de Markt van Geraardsbergen en bereikte na ruim drie minuten de eindstreep aan de kapel. "Dat ligt me wel, klimmetjes", zei De Potter achteraf. "Ik ben het gewoon te fietsen. Ik fiets elke zondag en probeer ook in de week te rijden."

Rest van het podium

Zilver en brons was er voor respectievelijk burgemeester Hugo De Waele (Erpe-Mere) en schepen Stefaan Lauwaert (Herzele). De Waele reageerde trots op zijn tweede plaats, gezien De Potter "dertig jaar jonger en twintig kilo lichter is", Lauwaert werd eervol derde per mountainbike.

Voor de stunt smeerden voorts nog burgemeesters Herman Vijt (Hamme), Lieven Dehandschutter (Sint-Niklaas), Katja Gabriëls (Berlare) en Guido De Padt (Geraardsbergen) de kuiten. Aalst liet zich vertegenwoordigen door schepen Caroline Verdoodt.

Bekijk de aankomst op de Muur

Meest gelezen