"Ik zou dat beertje in nood opnieuw redden"

Tijdens een trektocht op de Elkhorn Mountains in Oregon, VS, merkte Corey Hancock plots een beertje op de grond op, dat meer dood dan levend leek. De 41-jarige twijfelde niet en nam het jonge dier mee. Maar door zijn goede daad had hij bijna een klacht aan zijn been, want dieren uit hun natuurlijke leefomgeving meenemen doet men niet ongestraft.

Op BBC News vertelde Hancock zijn verhaal: "Ik heb me achter een boom verstopt om er zeker van te zijn dat er nergens nog een mama beer zou zijn. Toen ik zag dat het beertje helemaal niet meer bewoog, heb ik hem opgepakt en ben snel naar mijn wagen gelopen. Daar heb ik hem in mijn flanellen hemd gewikkeld."

"Hij bewoog totaal niet, zelfs niet toen ik aan zijn voeten kietelde of aan zijn oren friemelde. De beer bleef naar adem happen terwijl ik op zoek ging naar een gsm-signaal. Dat duurde een 20-tal minuten, terwijl ik tegen hem praatte en hem heen en weer schudde. Iedere keer als ik dacht dat het voorbij was, hapte hij plots opnieuw naar adem."

"Via tips op Facebook heb ik de beer dan naar de "Turtle Ridge Wildlife Center" gebracht, waar men hem er terug bovenop geholpen heeft. Daarna werd hij overgebracht naar de "Oregon Department of Fish and Wildlife". Intussen had ik hem "Elkhorn" genoemd, naar de plaats waar ik hem gevonden had."

Daarmee was het verhaal niet afgelopen voor Hancock. Er dreigde immers een klacht tegen hem te worden neergelegd omdat hij de beer uit zijn natuurlijke leefomgeving meegenomen had, terwijl er niet voor 100 procent zekerheid was dat zijn moeder gestorven was. Het komt vaak voor dat kleine dieren een tijdlang door de moeder aan hun lot overgelaten worden.

Hancock: "Maar hij zag er helemaal uitgemergeld uit. Hij had duidelijk al een paar dagen niet meer gegeten en lag daar te sterven."

Uiteindelijk besloot de plaatselijke politie geen klacht neer te leggen "omwille van de omstandigheden waarin de beer gevonden was".

Hancock: "En ik zou het opnieuw doen. Ik ben zelf vader van 3 kinderen. Het is toch niet normaal om als volwassen mens een dier in nood aan zijn lot over te laten."

Meest gelezen