"Sinds ik die slang gezien heb, kan ik niet meer slapen"

Even poseren voor de mama. Dat deed Molly afgelopen woensdag, toen ze samen met haar moeder Bianca Dickinson, op de schoolbus aan het wachten was. Dat verliep vlot, totdat de moeder uit Victoria, Australië, iets in het gras zag bewegen. Het bleek om een Oosterse bruine slag te gaan, een van de giftigste slangen ter wereld.

"Terwijl ik aan het wachten was op de schoolbus, die mijn 3 andere kinderen naar huis bracht, dacht ik een paar foto’s van Molly, die nu 2 jaar oud is, te maken. Ik doe dat vaker als herinnering voor later. Ik knielde met de camera voor mijn ogen. Ik was zo gefocust dat ik de slang eerst niet opmerkte. Pas toen ik terug rechtop ging staan, dacht ik eerst een stuk schors te zien."

"Maar dan zag ik iets bewegen, een staart die nog net in de buurt van de benen van Molly bewoog. Het leek alsof hij haar laarsjes aanraakte. Eerst dacht ik haar vast te pakken en weg te lopen. Maar misschien dat de slang dan zou reageren? Ik ben dan stokstijf blijven staan en Molly deed dat ook."

"Toen mijn andere kinderen van de bus afgestapt waren, heb ik hen toegeroepen dat ze onmiddellijk in de wagen moesten gaan zitten. Het was weerzinwekkend."

"Ik geraak nauwelijks nog in slaap sinds het gebeurd is. Iedere keer als ik mijn ogen sluit, zie ik een grote slang. En bedenk ik wat er zou kunnen gebeurd zijn. Ik zie Molly dan in een ziekenwagen verdwijnen."

Ook al behoren oosterse bruine slangen tot de meest giftige van de wereld en kan een beet dodelijk zijn, toch gaan ze confrontaties met mensen meestal onmiddellijk uit de weg. Hij zal pas daadwerkelijk bijten als hij in het nauw gedreven wordt.

Meest gelezen