Biografie over Herman De Coninck op komst

Dit najaar komt er een biografie uit over dichter en essayist Herman De Coninck. Dat schrijft De Standaard. Het boek wordt geschreven door Thomas Eyskens, die eerder al een literaire wandelgids over De Conincks thuishaven Mechelen schreef.

De Conincks biografie zal verschijnen onder de titel "Toen met een rand van nu errond". Het boek komt dit najaar uit, bij uitgeverij De Arbeiderspers. Schrijver Thomas Eyskens heeft zich eerder al in het leven van De Coninck verdiept voor een literaire wandelgids over De Conincks thuishaven Mechelen.

Voor De Conincks biografie heeft Eyskens veel gesprekken gevoerd met familie, vrienden en collega's van de schrijver. Ook weduwe Kristien Hemmerechts werkt mee aan het boek. Eyskens kan ook een beroep doen op nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal en briefwisseling.

Het is exact 20 jaar geleden dat De Coninck overleed. Zijn begrafenis in 1997 werd door nagenoeg de hele literaire wereld bijgewoond. De Coninck wordt wel eens "de man die zijn volk poëzie leerde lezen" genoemd. Hij was niet enkel dichter, maar ook leraar, essayist en journalist.

Meest gelezen