Een standbeeld van kaas van Beyoncé? Dat kan alleen "Brie-oncé" heten

In het Verenigd Koninkrijk heeft een kunstenaar met kaas een standbeeld van Beyoncé gemaakt. Daarvoor baseerde hij zich op de foto waarmee de Amerikaanse superster haar nieuwe zwangerschap voorstelde. Het werk kreeg de naam "Brie-oncé".

Ruim 20 kilo kaas, een mes, een verfborstel, een loep en 28 uur intensieve arbeid: dat had David Bradley nodig om "Brie-oncé" te maken, een standbeeld van Beyoncé Knowles waarmee hij komend weekend deelneemt aan een kaassculptuurkampioenschap op het East Village Cheese and Wine Festival in Londen.

Het werk is geboetseerd naar de foto waarmee Beyoncé begin februari op Instagram aankondigde dat ze zwanger is van een tweeling. Het kiekje was toen goed voor een nieuw Instagramrecord met 6,33 miljoen likes op minder dan 8 uur tijd. Vandaag staat de teller al op 10,8 miljoen likes.

Cheddar

Bradley maakte "Brie-oncé" in samenwerking met het reclamebureau The Robin Collective. "If you like it you GOUDA put a ring on it!", schrijft dat bij een foto van "Brie-oncé" op Instagram. Toch is het standbeeld van geen van beide kazen gemaakt, maar wel van cheddar.

"We hebben veel kaasgrapjes verzonnen, maar iedereen hield het meeste van "Brie-oncé"", vertelt creatief directeur Brandly Klingelpluss aan CNN. "Even hebben we overwogen de buik van babybel te maken, maar zo ver is het niet komen."

Meest gelezen