Hof van Cleve in top 15 klassieke restaurants van Europa

Op de nieuwe ranking van Opinionated About Dining (OAD) met de 200 beste klassieke restaurants van Europa prijken dit jaar zes Belgen. Met een vijftiende plaats voor Hof van Cleve is driesterrenchef Peter Goossens de best genoteerde landgenoot. Het Zwitserse Hôtel de Ville voert de lijst aan.
Jasper Jacobs
Chef Peter Goossens (archieffoto)

Het is nog maar de tweede keer dat OAD een lijst maakt van de beste klassieke restaurants van Europa. De ranking is gebaseerd op meer dan 160.000 recensies door meer dan 4.500 foodies.

Naast Hof van Cleve op de vijftiende plaats, zijn nog vijf andere Belgische restaurants terug te vinden op de lijst. Binnen de top 100 gaat het om Sea Gril van Yves Mattagne (56), Comme Chez Soi van Lionel Ringolet (68) en Het Gebaar van Roger Van Damme (86).

Le Chalet de la Forêt van Pascal Devalkeneer (126) en Restaurant Elckerlijc van Peter De Clercq (196) vallen buiten de top 100.

Bekijk hier de volledige top 200.

Meest gelezen