Homans: "Functie diversiteitsambtenaar snel opnieuw invullen"

Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) wil de functie van diversiteitsambtenaar snel opnieuw invullen. Dat heeft ze na afloop van de Vlaamse regering verklaard. In afwachting van een vervanger voor de ontslagen Alona Lyubayeva zal de functie tijdelijk ingevuld worden door een waarnemend diversiteitsambtenaar.

Het ontslag van Alona Lyubayeva is vrijdag bevestigd door de Vlaamse regering. Over het ontslag van de Vlaamse diversiteitsambtenaar is de voorbije week hard gediscussieerd.

Op de inhoud van het dossier en de kritiek van Lyubayeva wil minister Homans zelf niet ingaan. Wel benadrukt ze dat de functie van diversiteitsambtenaar behouden blijft en dat het de bedoeling is de functie snel opnieuw in te vullen. In afwachting daarvan komt er een waarnemend diversiteitsambtenaar.

Meest gelezen