Peter Monsaert gelauwerd door de Unie van Regisseurs

De Unie van Regisseurs heeft de cineast Peter Monsaert uitgeroepen tot de beste regisseur van het jaar in de categorie fictie. Monsaert heeft ook de Scenarioprijs voor beste speelfilm gekregen van de Vlaamse Scenaristengilde.

De Unie van Regisseurs en de Vlaamse Scenaristengilde hebben hun jaarlijkse prijzen uitgereikt. De grote winnaar van de avond was Peter Monsaert.

De tweede langspeelfilm van Peter Monsaert, "Le ciel flamand", heeft de Scenarioprijs van de Vlaamse Scenaristengilde in de wacht gesleept. "Le ciel flamand" vertelt het verhaal van een moeder die haar werk in een bordeel probeert af te schermen voor haar 6-jarige dochter. "De 16" van Willem Wallyn kreeg de Scenaristenprijs voor televisie.

"Le ciel flamand" werd ook gelauwerd met de prijs Regisseur van het Jaar van de Unie van Regisseurs. “Terwijl ik al de prijs voor beste scenario krijg, word ik nu ook nog eens door collega-regisseurs uitgeroepen tot beste regisseur van 2016. Geweldig!”, reageert Monsaert verrast. “Ik vind erkenning van collega’s en gelijkgestemden het belangrijkste wat je in onze sector kan bereiken.”

De Unie van Regisseurs lauwerde Pieter-Jan De Pue in de categorie documentaire voor zijn debuutfilm "The land of the enlightened".