Terrorist Verviers krijgt lichtere straf in beroep

Marouan El Bali, de enige terrorist die levend kon worden gevat bij de operatie van de speciale eenheden van de federale politie (CGSU) in Verviers in januari 2015, is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. In juli kreeg hij nog 16 jaar cel.

In januari 2015 viel het CGSU binnen in een woning in Verviers. De aanwezige mannen openden onmiddellijk het vuur. Twee andere verdachten werden door de speciale eenheden gedood. De enige overlevende was Marouan El Bali.

De man ontkende dat hij actief had deelgenomen aan de schietpartij, maar werd afgelopen zomer veroordeeld tot 16 jaar cel op het proces rond de terreurcel in Verviers. El Bali ging in beroep en kreeg vandaag een lichtere straf.

Volgens de rechtbank was hij de leider van de terroristische cel, maar
in beroep werd hij daarvoor vrijgesproken. Volgens het hof is hij wel
schuldig aan poging moord in een terroristische context.

Meest gelezen