Jasper Jacobs

Traditionele paasuittocht trekt zich op gang op Brussels Airport

Op Brussels Airport is het een drukte van jewelste door duizenden passagiers die vlak voor de paasvakantie op reis vertrekken. De luchthaven verwacht een piek van 75.000 aankomende en vertrekkende reizigers, onder wie veel kinderen die eigenlijk nog op school moeten zitten.

Het is een klassiek beeld aan de vooravond van een schoolvakantie: een overrompeling op Brussels Airport door duizenden mensen die nog snel op reis vertrekken voor de vakantie begint en de ticketprijzen de hoogte in schieten.

Met de paasvakantie in het verschiet is dat vandaag niet anders. De luchthaven verwacht een piek van 75.000 passagiers die aankomen of vertrekken. De populairste bestemmingen zijn deze keer het Spaanse vasteland, de Canarische Eilanden en Turkije.

Veel passagiers zijn gezinnen met kinderen. Nochtans is het vandaag een gewone schooldag en moeten die kinderen eigenlijk op de schoolbanken zitten. Tegelijk richt de luchthaven bij de handbagagecontrole speciale familielijnen in waar gezinnen meer tijd krijgen om voorbij de controlepost te geraken.

 

Meest gelezen