Twitter flexibeler met 140 tekens: "mentions" tellen niet meer mee

Sociaalnetwerksite Twitter geeft zijn gebruikers opnieuw meer bewegingsruimte binnen de 140 beschikbare tekens per bericht. De zogenoemde "mentions", de @-vermelding van een andere gebruiker of account, telt niet meer mee in het aantal tekens van je tweet.
THE ASSOCIATED PRESS2013

Twitter stelt zich steeds flexibeler op. Van de beperking van 140 tekens stapt de sociaal netwerksite niet af, maar ze wil haar gebruikers daarbinnen zo veel mogelijk bewegingsruimte geven. Polls, video's en quotes telden al niet meer mee voor die 140 tekens, en ook de vaak gebruikte "mentions" vallen daar nu buiten. Twitteraars kunnen nu dus makkelijker meer mensen betrekken in een conversatie, zonder dat dat gevolgen heeft voor de lengte van hun tweets.

Mentions zullen ook anders getoond worden: de @-naam van de gebruikers die je vermeldt, wordt niet langer vermeld aan het begin van je tweet. Boven je tweet krijg je een overzicht van wie je precies vermeldt.

In de loop van de komende week wordt deze verandering uitgerold voor zowel de website als de verschillende appversies van Twitter. (iOS, Android, Mac,...). Twitter blijft zoeken naar andere vernieuwingen, om nieuwe gebruikers mee te lokken. Sinds zijn beursgang zet het bedrijf meer dan ooit in op innovatie.

Meest gelezen