Vrijdagavond én start van de paasvakantie: druk op de weg

Het is vrijdag en de paasvakantie. De ideale ingrediënten voor een drukke avondspits en dat blijkt ook op de weg. Zo was het al de hele middag erg druk op de snelwegen rond Antwerpen en Brussel. Daar gelden langere wachttijden dan normaal. Hetzelfde geldt voor wie naar het zuiden trekt. Op de E411 staat er een file als gevolg van werkzaamheden ten zuiden van Namen.

"Wie nu de weg opgaat, moet rekening houden met langere wachttijden dan gebruikelijk. Vanuit het Waasland krijg je rond Antwerpen te maken met vertragingen van zeker een uur", bevestigt VRT-verkeersanker Hajo Beekman.

"Richting het zuiden is er hinder op de E411 door werkzaamheden ten zuiden van Namen. Je moet er rekening houden met vertragingen van nu al zeker een half uur. De files zullen er zeker nog aangroeien."

Voor wie naar de zee gaat, is er voorlopig goed nieuws. Het verkeer op de E40 en E34 verloopt namelijk nog steeds vlot.

Meest gelezen