Ziek meisje kreeg geen thuisonderwijs: school veroordeeld

Een school uit Geraardsbergen is veroordeeld omdat ze een zieke leerling geen thuisonderwijs heeft aangeboden. Dat schrijft het Nieuwsblad. De leerling had de ziekte van Lyme. Als je ernstig ziek bent, heb je recht op een leerkracht die thuis komt. De school heeft dat niet aangeboden, waardoor het meisje een volledig schooljaar heeft verloren.

Na een juridische strijd van 3,5 jaar heeft het Gentse hof van beroep het Sint-Catharinacollege uit Geraardsbergen veroordeeld tot een schadevergoeding van 6.875 euro.

Volgens advocate Myriam Vandenabeele is dit een belangrijk signaal voor alle zieke kinderen. Ze heeft het over de maatschappelijke relevantie van het vonnis. "Als zieke leerlingen in hun recht worden geschonden, kunnen zij schadevergoeding vragen. Scholen worden op hun plichten gewezen, zodat ze die nakomen."

Het meisje is intussen 20 jaar oud. Met de hulp van een nieuwe school hoopt ze alsnog haar middelbaar diploma te halen.

Meest gelezen