"De geniale vriendin" van Elena Ferrante wordt dramaserie bij HBO

De Amerikaanse zender HBO gaat de succesvolle roman "De geniale vriendin" van Elena Ferrante verfilmen. "De geniale vriendin" is de eerste van de vier Napolitaanse romans van Ferrante en vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee meisjes, Elena en Lila, in het Napels van net na de Tweede Wereldoorlog. De serie wordt een coproductie tussen de RAI en HBO en zal volgend jaar op HBO te zien zijn.

Dat de boeken van Ferrante verfilmd zouden worden, was eerder al bekendgemaakt maar het was helemaal niet duidelijk welke zender de verfilming op zich zou nemen.

Volgens een woordvoerder van HBO is het de bedoeling om alle vier de boeken te verfilmen. Alles samen zou het om 32 afleveringen gaan. De productie van de eerste acht afleveringen, gebaseerd op het eerste boek in de cyclus, gaat deze zomer van start. De serie wordt opgenomen in het Italiaans en zal op HBO met Engelse ondertiteling te zien zijn. De reeks zal geregisseerd worden door de Italiaan Saverio Costanzo, bekend van onder meer "Private" en "Hungry hearts". Namen van acteurs zijn er nog niet.

Van de boeken van Ferrante, een pseudoniem, zijn wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht, maar rond de ware identiteit van de schrijfster hangt nog steeds een grote waas van geheimzinnigheid. Elke mogelijke onthulling van haar ware identiteit veroorzaakt steeds weer een golf van opwinding in de literaire wereld.

Meest gelezen