Belgische Songfestivalkandidate treedt via satelliet op (en andere aprilvissen)

1 april is elk jaar goed voor een reeks meer en minder geslaagde grappen. Verschillende media delen in de pret en verspreiden ongegeneerd "fake news". Een overzicht.

1. Blanche vertegenwoordigt België via satelliet vanuit Brussel in Kiev

Songfestival.be pakt vandaag uit met het bericht dat Blanche ons land op het komende Eurovisiesongfestival in Kiev vanuit Brussel zal vertegenwoordigen. De jonge zangeres zou haar nummer "City lights" via satelliet ten berde brengen vanuit het park Mini-Europa, tot groot enthousiasme van de EBU.

2. Kevin Vandenbergh verhuist naar Chinese tweedeklasser

In het voetbal verkast Kevin Vandenbergh van Aarschot in tweede provinciale naar Yuren Jie, een ploeg in de tweede klasse in China. Dat weet Sporza. "Dit is een kans die ik niet mag laten liggen", zegt de spits.

3. François en Penelope Fillon verhuizen naar Ukkel

De veelgeplaagde Franse presidentskandidaat François Fillon en zijn echtgenote Penelope verkassen naar Ukkel in geval van een verkiezingsnederlaag. Dat beweert La Libre Belgique. Enkel zo zou het echtpaar de nodige rust kunnen vinden. Vorig weekend zou het al een discreet bezoek aan de Brusselse gemeente hebben gebracht.

4. K3 gaat op zoek naar een vierde groepslid

Volgens de fansite echtek3fan.net gaat binnenkort "K3 zoekt K4" van start, een gloednieuw programma waarbij Hanne, Klaasje en Marthe op zoek gaan naar een vierde groepslid. De fansite meent voorts te weten dat oud-lid Kathleen Aerts zich al kandidaat heeft gesteld.

5. Marc Coucke koopt Walibi op en zet de kangoeroe aan de deur

Na Pairi Daiza en zowat half Durbuy heeft Marc Coucke nu ook Walibi opgekocht. Dat meldt La Dernière Heure. De Vlaamse zakenman zou van plan zijn de kangoeroe buiten te gooien als mascotte van het pretpark en die te vervangen door een bever.

6. Google Nederland verjaagt de wolken met windmolens

Google Wind. Zo heet het nieuwste product waarmee Google Nederland uitpakt. Concreet wil de mediagigant bij onze noorderburen komaf maken met slecht weer door onweerswolken met behulp van windmolens te verjagen.

7. Coolblue laat klanten langer wachten met "pakketvertrager"

In de wereld van pakketjesdiensten gaat het de jongste jaren steeds sneller, maar die trend doorbreekt Coolblue vandaag met de "pakketvertrager". Wie dat wil kan die optie bij een onlinebestelling aanklikken en zo de levering van haar of zijn aankoop voor onbepaalde tijd uitstellen. Zo kunnen klanten langer naar hun pakketje uitkijken. "Vandaag besteld? Ooit in huis", luidt de slogan.

8. Hogeschool UCLL start met luchtbrug tussen campussen

Half april begint UCLL met een luchtbrug tussen de campussen op de as Leuven-Limburg, zo staat vandaag te lezen op de website van de hogeschool. Op die manier wil de onderwijsinstelling carpoolproblemen oplossen. Onlangs is een transporthelikopter van Russische makelij aangekocht die drie maal per dag heen en weer tussen Leuven en Limburg zal vliegen en telkens 80 passagiers kan meenemen.

9. "Duyster" keert terug op Studio Brussel

Na twee jaar radiostilte maakt "Duyster" een rentree op Studio Brussel, zo wil Indiestyle. Presentator Ayco Duyster die sindsdien bij Radio 1 werkt, reageert verheugd op het bericht. "Het doet na mijn periode bij Radio 1 deugd om tussen het geleuter door opnieuw platen op te kunnen leggen van een kwartier lang. Dat evenwicht leek bij Radio 1 soms zoek. Maar wees gerust: ik zal vaak genoeg vermelden dat het wel degelijk weekend is."

©Joost Joossen

10. Russische ministerie van Buitenlandse Zaken biedt omstreden diensten aan

Russische hulp inschakelen om een verkiezing te beïnvloeden of systemen te hacken? Het kan met de hulp van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat biedt een geautomatiseerde telefoondienst aan waarmee bellers via een keuzemenu hun voorkeur kunnen doorgeven.

Meest gelezen