Carnavalsverbranding loopt slecht af in voorstad Parijs: 18 gewonden bij explosie

In Villepinte, een voorstadje van Parijs, zijn vanavond 18 mensen gewond geraakt bij een popverbranding na een carnavalsviering. De verbranding had de apotheose moeten worden van de kermis in het stadje, maar er ging iets grondig mis waardoor er een explosie ontstond. Vijf gewonden zijn met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De explosie gebeurde aan het einde van een dag vol feestelijkheden. De lokale gezinnen hadden zich verzameld op een groot plein om er de verbranding van "Monsieur Carnaval" bij te wonen, een figuur gemaakt uit hout en stro. De verbranding van de pop staat symbool voor het einde van de carnavalsperiode. Maar er ging iets mis, er klonk een krachtige explosie, waarna brandende brokstukken in het rond werden geslingerd.

Ook de persoon die het vuur moest aansteken, werd door de kracht van de explosie weggeslingerd. De overige slachtoffers werden geraakt door stukken puin. Onder de zwaargewonden zijn een moeder en haar kind. Volgens de krant Le Parisien verkeert niemand in levensgevaar. Wel zijn ter plaatse nog een dertigtal mensen behandeld voor lichte verwondingen of symptomen van shock.

Een woordvoerder van de gemeente benadrukte dat de explosie het gevolg is van een menselijke fout bij het aansteken van het vuur en dat er geen sprake is van een terroristische aanslag.

In Frankrijk is nog steeds de noodtoestand van kracht na de aanslagen van 2015.

Meest gelezen