Geert Versnick kondigt zijn vertrek uit de politiek aan

Na een politieke carrière van ruim 30 jaar kondigt Geert Versnick (Open VLD) zijn afscheid van de politiek aan. Hij stopt onmiddellijk als gemeenteraadslid in Gent en na de verkiezingen van 2018 - waarbij hij geen kandidaat zal zijn - zet hij een punt achter zijn mandaat als gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen. Versnick is de voorbije maanden in opspraak gekomen door zijn vele mandaten.

Vanaf 2018 zullen ook zijn mandaten bij semipublieke bedrijven ten einde lopen en zal hij alleen nog mandaten in de nutssector opnemen indien hij ervoor gevraagd wordt. "Ook mijn mogelijke benoeming als voorzitter van Elia zal ik voorleggen aan de raad van bestuur. Het is aan hem om te oordelen of het wenselijk is dat een vertrekkend politicus voorzitter wordt", zegt hij aan "De Tijd".

De 60-jarige Geert Versnick lag de voorbije maanden zwaar onder vuur omdat hij flink bijverdiende door zijn mandaten bij tal van intercommunales en door zijn bijklussen in het bedrijfsleven. Zo kreeg hij veel kritiek door zijn bestuurdersmandaat bij de intussen ter ziele gegane Optima-bank.

Versnick benadrukt dat hij de beslissing om de politiek vaarwel te zeggen zelf heeft genomen, hoewel binnen de partij gefluisterd wordt dat voorzitster Gwendolyn Rutten hem gedwongen heeft. "Ze weet dat ik al lang met dat idee in mijn hoofd zat en ik heb het met haar doorgesproken. Ze heeft me niet gedwongen, het is mijn beslissing, die ik na lang twijfelen heb genomen."

Meest gelezen