Scarlett Johansson zegt niet nee tegen een politieke carrière

De laatste jaren is ze vooral te zien in sciencefictionfilms maar de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson sluit niet uit dat ze ooit de overstap maakt naar de politiek. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in lokale politiek", zei ze afgelopen week in de tv-show "Good Morning America".

Johansson nam daags na de inauguratie van president Donald Trump deel aan de Vrouwenmars in Washington, ze gaf er een bevlogen en erg persoonlijke speech waarin ze pleitte voor het recht op abortus.

Haar bekentenissen waren des te opmerkelijk omdat de 32-jarige actrice normaal gezien heel karig is met de informatie die ze over haar privéleven prijsgeeft. "In het licht van het huidige politieke klimaat, is het heel erg belangrijk dat we er allemaal een zaak van maken om heel, heel erg persoonlijk te worden", zei ze daarover, een verwijzing naar de omstreden figuur van Trump.

Johanssons gezicht zal wel nog niet meteen op verkiezingsaffiches te zien zijn. "Op dit ogenblik heb ik nog een jonge dochter en zoals mijn carrière momenteel verloopt, is het niet het juiste moment. Maar misschien wanneer mijn dochter wat ouder zou zijn en ik me er volledig kon op toeleggen, dan denk ik wel dat het interessant zou kunnen zijn."

Johansson wed overigens wel op meer dan één paard. Enkele maanden geleden opende ze samen met haar man Romain Dauriac een gourmet popcorntent in Parijs. Intussen heeft Johansson wel de scheiding aangevraagd.

Meest gelezen