200 Indiase agenten belanden in ziekenhuis na hun maal in de kazerne

In India zijn minstens 200 politieagenten in dezelfde kazerne ziek geworden na hun middagmaal. Meer dan waarschijnlijk liepen ze een voedselvergiftiging op, iets wat wel vaker blijkt voor te komen bij politiediensten in India.

In het trainingkamp van de kadetten en veiligheidstroepen in de zuidelijke deelstaat Kerala stond gisteren rijst met viscurry op het menu. Het maal was kennelijk van zeer bedenkelijke kwaliteit, want kort daarop kregen meer dan 200 agenten diarree of moesten ze braken.

Ze werden allemaal in het ziekenhuis opgenomen, maar meer dan de helft van de patiënten is daar intussen alweer vertrokken. "Velen zijn nog in behandeling, maar intussen aan de beterhand", zegt het hoofd van de politie. Er is een onderzoek ingesteld.

Dit soort incidenten is overigens niet uitzonderlijk in India. Politiediensten klagen al langer over de kwaliteit van het eten dat hen op het werk wordt voorgezet. Vorige maand nog werden in de deelstaat Rajasthan meer dan 30 grenswachters in het ziekenhuis opgenomen met een voedselvergiftiging. Meer dan eens zijn er klachten dat er al te zeer wordt beknibbeld op de budgetten voor voeding.

Meest gelezen