6 jonge mensen sterven bij frontale botsing in Frankrijk

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van Chalons-sur-Saône zijn 6 twintigers om het leven gekomen. Dat melden Franse media. Ze zaten in 2 wagens die frontaal zijn gebotst. Een 7e inzittende vecht nog voor zijn leven.

Het ongeval vond gisteravond rond 22.45 uur plaats op de provinciale weg RD680 op het grondgebied van Montcenis, een gemeente in de buurt van Chalons-sur-Saône. Om een nog onbekende reden botsten een Renault Twingo en een Volkswagen Golf frontaal.

De balans is zwaar: 5 inzittenden waren op slag dood. Een zesde overleed twee uur later. Alle slachtoffers waren tussen 20 en 25 jaar. Nog een andere inzittende vecht nog steeds voor zijn leven.

25 hulpverleners zijn ter plaatse gekomen. Zij hebben bloedstalen van de slachtoffers afgenomen om na te gaan of drugs of alcohol in het spel zijn. De plaats van het ongeval blijft voorlopig afgesloten. Volgens Franse media staat die weg niet als gevaarlijk bekend.

Meest gelezen