Drie doden bij ongeluk bus met scholieren in Zweden

In Zweden zijn drie doden gevallen bij een ongeluk met een bus met scholieren. Er vielen ook 20 gewonden, onder wie 7 zwaargewonden. In de bus, die op weg was naar een ski-oord, zaten 52 jongeren en 7 volwassenen.
Box 134 790 91 IDRE

Het ongeluk gebeurde 's ochtends vroeg in de buurt van Sveg in Midden-Zweden op de E45-snelweg. De bus raakte van de weg en kantelde. Drie passagiers kwamen om het leven. 20 anderen raakten gewond, 7 van hen zijn er erg aan toe. 

De meeste passagiers zijn leerlingen van een middelbare school in Skene, in het zuidwesten van Zweden. Er zaten ook 7 volwassenen in de bus, onder wie de chauffeur.

Alle beschikbare hulpdiensten in de regio, waaronder drie helikopters, werden ingezet. Volgens Lisbeth Gibson, het hoofd van de lokale gezondheidsdiensten, zijn er nog geen details over de identiteit van de dodelijke slachtoffers. 

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar het wegdek zou er glad hebben bijgelegen. Er is een onderzoek ingesteld.

Nisses SportBild Box 134 790 91 IDRE

Meest gelezen