Dubai in donkere rook gehuld, wolkenkrabber staat in brand

In Dubai is een grote brand uitgebroken in een wolkenkrabber in aanbouw vlak bij de Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld. Niemand raakte gewond en de brandweer heeft de brand onder controle.

De brand brak om 5.30 uur lokale tijd uit bij The Address Residence Fountain Views, een gebouwencomplex in de buurt van Burj Khalifa. Dat is het hoogste gebouw ter wereld. Het vuur ging gepaard met dikke rookwolken en verschillende toegangswegen tot de stad werden tijdelijk afgesloten.

Het is lang niet de eerste keer dat brand ontstaat in een wolkenkrabber in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten. Zo brak op oudejaarsavond 2015 vlak bij The Address Residence Fountain Views brand uit in Address Downtown, een toren van 63 etages.

De oorzaak van de frequente inferno's zou een soort gevelbekleding zijn die populair is in de Golfstaat, maar die tegelijk makkelijk zou ontvlammen. De autoriteiten zeggen dat ze inmiddels maatregelen hebben genomen, evenwel zonder details vrij te geven.

Bekijk de beelden van de rookontwikkeling

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen