Ex-schooldirecteur uit Ronse voor rechter na beledigen N-VA'ers

Na een scheldmail en beledigingen aan het adres van N-VA'ers moet een voormalige schooldirecteur uit Ronse zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag. De man had in september 2015 in een mail uitgehaald naar Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) en vergeleek daarbij de N-VA met nazi's en collaborateurs.

"Het gerecht start een zaak op grond van publieke belediging en laster en eerroof", zegt advocaat Hans Beerlandt. Hij vertegenwoordigt drie leden van de lokale N-VA-afdeling die na de e-mail en beledigende uitspraken in de pers een klacht hadden ingediend bij het gerecht in Oudenaarde.

De man schreef onder meer dat "de voorouders van 'NVA-zisten' collaboreerden met de nazi's. Soort zoekt namelijk soort."

Na het incident werd de directeur van een basisschool van het Gemeenschapsonderwijs geschorst en daarna uit zijn functie onzet. Hij riskeert tot een jaar cel.

Meest gelezen