Geens haalt uit naar "onoordeelkundige communicatie" N-VA

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) toont zich niet bepaald tevreden over de manier waarop coalitiepartner N-VA communiceert. In "De Zondag" noemt hij het communiceren van de N-VA soms onoordeelkundig.

"Men communiceert soms te veel", vindt Geens. "Neem Twitter. Als je dat polariserend gebruikt, dan stort je een hele natie in absolute verwarring." Na enig aandringen noemt hij man en paard: "Ik meen wel dat enkele van hun communicaties (van de N-VA, nvdr.) niet oordeelkundig zijn."

Geens kan duidelijk niet appreciëren  dat de N-VA voorstellen lanceert die onrealistisch zijn. "Als je telkens opnieuw non-issues oprakelt, zoals de noodtoestand of de dubbele nationaliteit, dan maak je een helder beleid niet eenvoudig. Dan maak je het verwarrend voor de mensen."

"Ik werk mij uit de naad om zo correct mogelijk het regeringsbeleid uit te voeren. Ik zou het leuker vinden mocht dat op prijs gesteld worden in plaats van telkens nieuwe ballonnen op te laten. Weet u: ik communiceer doorgaans milder buiten dan binnenskamers. (...) Helaas doet niet iedereen dat."

De N-VA profileert zich vandaag op het veiligheidsthema en pleit voor ingrijpende maatregelen. Maar Geens toont zich een koele minnaar: "aat me heel duidelijk zijn: als men raakt aan de vrijheden, dan stop ik als minister van Justitie. Dat meen ik."

Meest gelezen