Mosul: Pentagon heeft betrokkenheid Belgische F-16's niet bevestigd

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft de betrokkenheid van Belgische vliegtuigen bij de luchtaanvallen van 17 maart op Mosul niet bevestigd. Dat heeft de Amerikaanse ambassade vandaag gezegd. Bij de luchtaanval op die Iraakse stad vielen meer dan 200 burgerdoden. In Mosul wordt hevig gevochten tussen Iraakse troepen en leden van de terreurgroep IS.
AFP or licensors
Inwoners van Mosoel treuren bij de lichamen van hun verwanten.

"Het ministerie van Defensie heeft de betrokkenheid van geen enkele partner van de coalitie bevestigd", zo zei een woordvoerder van de ambassade aan het persagentschap Belga.

Journalist Martin Chulov van de Britse krant "The Guardian" had gisteren op twitter gewag gemaakt van een rapport van het Pentagon dat de betrokkenheid aangaf van Amerikaanse, Britse, Franse en Belgische vliegtuigen bij de bewuste luchtaanvallen. De oppositiepartijen Groen en SP.A hebben daarop uitleg gevraagd aan minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).

"Er is een onderzoek aan de gang", zei de woordvoerder van de ambassade. De resultaten van dat onderzoek zouden door de anti-IS-coalitie bekendgemaakt worden.

Meest gelezen