Parijse Centre Pompidou al een week dicht wegens staking personeel

In Parijs is het museum voor moderne kunst Centre Pompidou nu al een week dicht. Dat is het gevolg van een actie van een deel van het personeel tegen hun nieuwe statuut. De staking is een aanzienlijk gezichtsverlies voor het kunstencentrum dat onlangs met veel luister zijn 40e verjaardag vierde.

Volgens de directie zijn een honderdtal van de in totaal 1.200 personeelsleden sinds vorige  week maandag aan het staken tegen een geplande aanpassing aan hun statuut. Omdat onder meer ook de veiligheidsagenten aan de ingang van het museum mee actievoeren, moet het museum noodgedwongen gesloten blijven, aldus de directie.

Morgen beslist het personeel tijdens een vergadering of de actie al dan niet wordt voortgezet. Het Centre Pompidou ontvangt dagelijks normaal gezien 15.000 tot 18.000 bezoekers. Het is het enige Parijse museum dat geen bezoekers verloor na de aanslagen in de Franse hoofdstad. Naar aanleiding van de 40e verjaardag loopt er momenteel een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse schilder Cy Twombly. 

Meest gelezen