Zuid-Koreaans vrachtschip vergaat voor kust Uruguay

Een Zuid-Koreaans vrachtschip met 24 bemanningsleden aan boord is eergisteren verdwenen voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land Uruguay. Volgens de Uruguayaanse marine zijn er aanwijzingen dat het schip gezonken is. De "Stella Daisy" had een noodoproep uitgestuurd waarin melding werd gemaakt over een lek.

Volgens de Uruguayaanse marine heeft en ander schip achteraf benzinevlekken op de oceaan opgemerkt. Er hing ook een sterke benzinegeur.

Volgens het Zuid-Koreaanse persagenschap Yonhap zou een reddingsboot met twee bemanningsleden aan boord teruggevonden zijn. Het zou gaan om twee Filipijnse bemanningsleden. De Zuid-Koreaanse overheid meldt dat er 8 Zuid-Koreanen en 16 Filipijnen aan boord waren.

De "Stella Daisy" was vertrokken uit een Braziliaanse haven en bevond zich zo'n 3.700 voor de kust van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. "De marine heeft de zoekacties gecoördineerd met vier vrachtschepen die zich in de zone bevonden", meldt een woordvoerder van de Uruguayaanse marine.

Meest gelezen