5 jaar cel voor leerkracht die vluchtmisdrijf pleegde

In Brugge is een leerkracht veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee met uitstel, voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Lichtervelde. Pas nadat zijn moeder de schade aan zijn auto had gezien, ging de man zich aangeven.

De dertiger reed een jaar geleden met zijn bestelwagen een 24-jarige voetganger aan in Lichtervelde. Hij reed meteen erna door. Pas één dag later, nadat zijn moeder de schade aan de auto had gezien, ging de man zich aangeven. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De vader van het slachtoffer, Marc Tommelyn, ontmoette de dader vandaag voor de tweede keer. Hij erkent dat de straf heel zwaar is, maar is tevreden met die uitspraak. Hij hoopt dat deze straf een ontradend effect kan hebben voor anderen.

De leerkracht uit Aartrijke krijgt dus 3 jaar effectieve celstraf. Of hij nadien nog les zal kunnen geven, is onduidelijk.

Meest gelezen