Blueslegende Lonnie Brooks overleden

In Chicago is blues-legende Lonnie Brooks overleden. Brooks was 83 en stond bekend om zijn gepassioneerde gitaarsolo's en zijn luide, raspende stem. Lonnie Brooks bracht verschillende succesvolle albums uit onder het label "Living Chicago Blues" en toerde jarenlang met zijn zonen Wayne en Ronnie, die eveneens gitarist zijn.

Brooks werd geboren als Lee Baker Jr. in Louisiana en kende daar zijn eerste successen als guitarist. Op uitnodiging van Sam Cooke trok hij naar Chicago, hij bleef er plakken en veranderde zijn naam naar Lonnie Brooks.

Het was in zijn nieuwe thuisstad Chicago dat Brooks de blues ontdekte. Hij maakte verschillende albums in de reeks "Living Chicago blues" van het lokale label Alligator Records, de bekendste daarvan zijn "Bayou lightning", "Hot shot" en "Lone star shootout", en scoorde een monsterhit met zijn versie van "Sweet Home Chicago" van Robert Johnson. Hij was ook te zien in de film "Blues Brothers 2000" van Dan Aykroyd.

Lonnie Brooks tourde jarenlang met zijn zonen Wayne en Ronnie die eveneens gitaar speelden.

Meest gelezen