Doris Day verjaart, en wordt twee jaar ouder dan gedacht

De Amerikaanse actrice Doris Day heeft decennialang volgehouden dat ze twee jaar jonger is dan in werkelijkheid. Een geboorteregisteruittreksel bevestigt haar echte geboortedatum. De woordvoerder van de actrice heeft bevestigd dat Doris Day vandaag haar 95e verjaardag viert.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Amerikaanse actrice Doris Day heeft decennialang volgehouden dat ze in 1924 geboren is. Een woordvoerder van de actrice heeft nu aan People bevestigd dat de geboorteakte die al een tijdje circuleert de correcte geboortedatum van de actrice weergeeft: 3 april 1922.

Doris Day viert vandaag haar 95e verjaardag. "Doris is in prima gezondheid en we weten dat ze over vijf jaar de status van eeuweling zal hebben", meldt haar woordvoerder.

Doris Day groeide na de Tweede Wereldoorlog uit tot een van de populairste actrice in Amerika. De "girl next door" acteerde in een veertigtal films en zong in die films klassiekers als "When I fall in love" in "One minute to zero" (1952) en "Que sera, sera" in "The man who knew too much" (1956).

Doris Day had van 1968 tot 1973 ook een eigen televisieshow op de Amerikaanse televisie. De actrice was vier keer getrouwd en kreeg een zoon met haar eerste echtgenoot Al Jorden. Haar derde echtgenoot Martin Melcher adopteerde haar zoon Terry Melcher, die in 2004 stierf op 62-jarige leeftijd.

State of Ohio Office of Vital Statistics

Meest gelezen