Eline over haar succes als mol: "Na twee dagen was ik al het kneusje van de groep"

In de allerlaatste aflevering van "De mol", zagen we hoe de elf kandidaten elkaar, vier maanden na hun avontuur in Zuid-Afrika, voor het eerst terugzagen om samen de finale van het spel te bekijken. Behalve de drie finalisten, wisten ze op dat moment nog altijd niet met zekerheid wie “de mol” was. Eline heeft het spel dan ook bijzonder gewiekst gespeeld, zo bleek. "Na twee dagen was ik voor iedereen het kneusje van de groep."

Politie-inspecteur Eline speelde haar rol van mol voortreffelijk, zo bleek vanavond nog maar eens. Alleen Davey had van bij het begin in de smiezen dat ze de boel belazerde.

Hij vond het bijvoorbeeld heel verdacht dat ze in de eerste aflevering in de auto benadrukte dat ze perse mee wou naar Zuid-Afrika (en hem overhaalde om ook snel af te drukken) maar uiteindelijk helemaal niet bij de eersten was om in het vliegtuig te stappen.

Anderen, zoals Bertrand die de groep na de vierde aflevering moest verlaten, hadden ook na die vier maanden nog niet door dat Eline de mol was.

Eline stelde zich heel bewust naïever op dan ze in werkelijkheid is, zodat de anderen haar al gauw als heel emotioneel en een flapuit beschouwden. “Ik wou vooral de groep van in het begin duidelijk maken dat ik niet de sterkste en niet de intelligentste was en dat is mij redelijk goed gelukt", zegt ze zelf, "na twee dagen was ik voor iedereen het kneusje van de groep."

Dat zich van de domme houden, soms ook wel wat zelfopoffering met zich meebracht nam ze er graag bij, zoals bijvoorbeeld bij de proef waarbij de kandidaten bij het geven van een fout woord, een stroomstoot kregen. Het leverde haar vijf kanjers van elektroshocks op en dan lukte de proef alsnog, doordat Davey en Hans met veel geluk toch nog op tijd bij hen geraakten.

Wie kreeg een rode afdruk in aflevering drie?

We kwamen vanavond ook te weten wie de kandidaat was die eigenlijk in de derde aflevering naar huis had moeten vertrekken, in de plaats van Marzenna.

Zo kon u de mol ontmaskeren

Net als bij de vorige reeksen, verborgen de makers ook nu weer heel wat tips over de identiteit van de mol doorheen de tien afleveringen. De alerte kijkers die ze allemaal ontdekten, zijn ongetwijfeld maar op één hand te tellen.

Zij merkten dat de naam van Eline als enige paste op het scrabblebord, zagen dat de aankondigende tweets die Vier elke week verstuurde precies op hetzelfde uur gepubliceerd werden als de tijdsaanduiding op de klok die tijdens die aflevering op de achtergrond van Eline in beeld kwam en hadden ook door dat de playlist van Eline een verwijzing bevatte naar de belangrijkste proef in elk van de afleveringen.

Emotie wanneer Davey zich van zijn gulste kant toont

De deelnemers, intussen allemaal zelfverklaarde vrienden voor het leven, pinkten tot slot ook een traantje weg toen Davey niet alleen 1.250 euro van zijn prijzengeld weggaf aan Annelies, zodat ze nog eens met haar man naar Zuid-Afrika zou kunnen gaan, maar daarbovenop ook nog eens 5.000 euro wegschonk aan het schooltje dat ze ter plaatse bezocht hadden.

Meest gelezen