Franse protestzanger Renaud geeft zijn stem aan Emmanuel Macron

De linkse, anarchistische protestzanger, schrijver en acteur Renaud zal op 23 april, tijdens de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, niet links of groen stemmen. Om Marine Le Pen (Front National) en de in opspraak geraakte kandidaat van rechts François Fillon de pas af te snijden, zal hij zijn stem geven aan Emmanuel Macron, de kandidaat van En Marche, zo meldt hij op Facebook.
AP

Renaud Séchan, zoals de zanger officieel heet, was in zijn jonge jaren overtuigd en radicaal links. Daarna, met het ouder worden, koos hij resoluut voor de ecologisten. Hij maakte er ook nooit een geheim van. En dat doet hij dus ook nu niet, nu hij zinnens is om opnieuw een andere politieke richting in te slaan.

"Omdat de media niet zullen aarzelen om me lastig te vallen om te weten te komen aan wie ik mijn stem geef, zal ik maar meteen voor eens en altijd antwoorden: voor Macron", licht Renaud vandaag toe in een post op Facebook.

Waarom hij niet voor links kiest? Dat ligt hem voor de hand. "Ik had voor Hamon of Mélenchon kunnen kiezen als zij een alliantie hadden gevonden, maar dat lijkt naar de vaantjes, een probleem van persoonlijke ego's."

Er is voor Renaud dan ook maar één logische keuze, Macron lijkt hem "de enige integere, de enige partijloze, onbevangene en het enige alternatief voor mensen als Le Pen en Fillon."

Meest gelezen