Geen sanctie voor "zondebok van Jambon"

Er komt dan toch geen tuchtprocedure tegen Sébastien Joris, de verbindingsofficier van de politie in Turkije. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Joris kwam onder vuur te liggen na de aanslagen van 22 maart vorig jaar.
De verbindingsofficier (l) en zijn overste (r)

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had altijd opengelaten of er een procedure zou komen tegen de verbindingsofficier van de politie in Turkije, die hij er na de aanslagen van 22 maart van beschuldigde dat hij terrorist Ibrahim El Bakraoui ongehinderd naar ons land had laten terugkomen.

Tijdens een hoorzitting in de onderzoekscommissie naar de aanslagen antwoordde Jambon enkele maanden geleden "dat er nog tijd was tot 31 maart om te beslissen". Die termijn om een tuchtprocedure op te starten is nu verlopen.

Intussen is ook gebleken dat de verbindingsofficier de procedure heeft gevolgd, erkent Jambon ook in de kranten. Jambon wil die procedure nu aanpassen. Hij wacht wel nog de aanbevelingen af van de parlementaire commissie over de aanslagen.

 

Meest gelezen