Gestorven Syrische kinderen herdacht op nagebouwde begraafplaats in Brussel

8 jaar, 11 jaar, 2 jaar, 6 jaar. Met de begraafplaats op het Brusselse Schumanplein wil ngo Save the Children de aandacht vestigen op de 652 kinderen die vorig jaar gedood werden in het Syrische conflict. De boodschap van de actie? Stop de nachtmerrie.

Overmorgen begint in Brussel een internationale conferentie over Syrië. Woordvoerder Karen Mets vertelt dat de ngo met de actie wil benadrukken dat kinderen de grootste slachtoffers zijn in de oorlog.

"Het is erg griezelig. We zijn al aan het opstellen sinds vanmorgen en als je zo in het donker kijkt en al die kleine grafjes van al die kinderen ziet, doet dat echt pijn. Het is echt moeilijk om aan te zien. Meer dan 600 kinderen zijn in het laatste jaar gestorven, waarvan de helft in en rond scholen. We willen de aandacht vestigen op het feit dat kinderen de grootste slachtoffers zijn. We voelen dat het conflict grotendeels vergeten wordt. Iedereen spreekt over migratie naar Europa, maar iedereen vergeet een beetje dat dat conflict nog altijd woedt."

Meest gelezen