Janine Abbring volgt Thomas Erdbrink op bij "Zomergasten"

VPRO heeft de journaliste Janine Abbring aangesteld als nieuwe presentator van de zomertalkshow "Zomergasten". Voor Abbring is het de eerste grote presentatieopdracht voor de camera. "Ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera", verduidelijkt de journaliste.

De Nederlandse zender VPRO heeft een nieuwe presentator gevonden voor de zomertalkshow "Zomergasten". In het programma mogen de gasten enkele uren vertellen over hun favoriete film- en televisiefragmenten.

De Nederlandse journaliste Janine Abbring neemt de presentatie van "Zomergasten" komende zomer voor haar rekening. Abbring werkt op dit ogenblik achter de schermen van "Zondag met Lubach" als eindredactrice.

"Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera. Toen ik gevraagd werd om een screentest te doen, vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten", verduidelijkt Abbring.

"Zomergasten" wordt sinds 1988 uitgezonden. Het vorige seizoen van het programma werd gepresenteerd door Thomas Erdbrink. Zijn gasten waren onder anderen Dyab Abou Jahjah en Youp van 't Hek. De gasten voor komende zomer zijn nog niet bekend.

 

Meest gelezen