Mexicaanse krant gooit handdoek in de ring na alweer doodgeschoten journalist

De Mexicaanse regionale krant Norte de CD. Juárez wordt niet meer gedrukt. De krant heeft dat beslist uit protest tegen het geweld tegen journalisten en de straffeloosheid voor de daders. Vorige maand werd de journaliste Miroslava Breach Velducea in Chihuahua bij klaarlichte dag doodgeschoten met acht kogels.

De hoofdredacteur van de Mexicaanse krant Norte de CD. Juárez heeft aangekondigd dat de uitgave van afgelopen zondag de laatste papieren versie van de regionale krant is. Dat is beslist uit protest tegen het geweld tegen journalisten in Mexico en de straffeloosheid voor de daders van dat geweld.

De voorbij maand maart zijn er in Mexico drie journalisten om het leven gebracht. Een van hen was Miroslava Breach Velducea. Velducea werd doorzeefd met acht kogels in haar auto. Een van haar kinderen zat ook in de auto, maar raakte niet gewond. De daders lieten een berichtje achter bij het lichaam van de journaliste: "Voor je grote mond".

Oscar Cantu van Norte de CD. Juárez meldt dat er in Mexico geen plaats meer is om op een veilige manier aan kritische journalistiek te doen.

"Alles in het leven heeft een begin en een einde. Ik ben niet bereid om dit werk met mijn leven of met het leven van mijn medewerkers te bekopen."

Meest gelezen