Precies een jaar geleden ging Brussels Airport weer open

Precies een jaar geleden ging de luchthaven van Zaventem opnieuw open na de aanslagen van 22 maart. De werknemers en de vakbonden hebben een kleine herdenking gehouden, maar tegelijk ook een sensibiliseringsactie om aandacht te vragen voor hun toekomst.
Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Vanmorgen is er een krans neergelegd aan het monument voor de slachtoffers. Tegelijk vragen werknemers en vakbonden aandacht voor hun onzekere toekomst. Dat deden ze via een sensibiliseringsactie vanmorgen vroeg, tussen 6.30 en 8 uur, door pamfletten uit te delen, vertelt ons Sandra Langenus van de vakbond BTB-ABVV. "De geluidsnormen en daarbij horende boetes duwen de tewerkstelling naar beneden. Daar willen we aandacht voor vragen."

Thierry Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB: "Om de zoveel tijd komt de problematiek van de nachtvluchten naar boven. De normen worden steeds strenger, en de boetes steeds hoger, bij manier van spreken. Er zijn al een paar luchtvaartmaatschappijen vertrokken, en dat heeft zijn gevolgen voor de tewerkstelling. Daarom doen wij deze actie, om te zeggen: hou rekening met de tewerkstelling."

Vandaag wordt overigens opnieuw een heel drukke dag op de luchthaven, op de eerste weekdag van de paasvakantie.

Meest gelezen