Twitter schrapt eivormige profielafbeelding

Wie een nieuwe account aanmaakt op Twitter, zal zich voortaan niet meer kunnen verschuilen achter het anonieme ei-profiel. Dat icoontje werd ooit in het leven geroepen ter vervanging van een definitieve profielfoto, maar in de praktijk maakten ook veel internettrollen, gebruikers met minder fijne bedoelingen, er gebruik van. Het ei wordt daarom vervangen door "een meer menselijk profiel".

De zogenoemde trollen gebruikten het icoontje namelijk om ongegeneerd anoniem te kunnen uithalen op Twitter. Het was nochtans zo mooi begonnen. De creatievelingen bij Twitter vonden het ei-profiel een mooie manier om de gebruikers ertoe aan te zetten om snel hun account te personaliseren met een echte foto. 

"Het was ludiek bedoeld: we waren benieuwd om te zien hoe vanuit zo'n ei een vogeltje zou groeien dat vervolgens zou beginnen te twitteren", klinkt het bij Twitter in San Francisco.

De meeste van de gebruikers die het ei gewoon lieten staan handelden te goeder trouw, maar door het negatieve imago dat het ei stilaan kreeg, dreigde er verwarring te ontstaan. Daarom lijkt het nieuwe startprofiel meer op een fictief personage. Bij Twitter hoopt men dat dat de gebruikers zal aanzetten om beelden te downloaden die meer bij hen aansluiten.

Meest gelezen