Vlaming Jesse (21): "Heb gevoel dat ik aan de aanslag ontsnapt ben"

De Vlaamse student Jesse Janssen (21) is nipt aan de aanslag in Sint-Petersburg ontsnapt. Hij is een halte voor de bom af ging overgestapt. "Ik heb het gevoel dat ik eraan ontsnapt ben", zegt hij aan VRT Nieuws. "Het was wel enorm schrikken."

Jesse studeert politieke wetenschappen en Russisch in Sint-Petersburg. Vandaag moest de jongeman niet naar de les, dus ging hij de stad in om een verjaardagscadeau voor zijn vriendin te kopen. "Ik was op weg naar het centrum en zat op de metro waarop die bom is ontploft", vertelt hij onze redactie via Skype. De bom is ontploft tussen het station aan het Sennayaplein en het Instituut voor Technologie. Jesse is aan het Sennayaplein overgestapt.

Hij was eigenlijk van plan om nog een halte verder te gaan, maar is toch aan het Sennayaplein overgestapt. "In de buurt van het Instituut voor Technologie is eigenlijk een souvenirwinkel waar ik naartoe wilde", zegt hij. "Ik heb het gevoel dat ik eraan ontsnapt ben." De student is wel ongerust over zijn vrienden. Van velen weet hij dat ze van plan waren naar het centrum van de stad te gaan en heeft hij momenteel nog niets vernomen.

Het is niet de eerste keer dat de student wordt geconfronteerd met terreur op de metro. Vorig jaar op 22 maart zat hij op de Brusselse metro. "Niet zo ver van de bom in de metro", zegt hij daarover. "Het deed me vandaag dan ook denken aan Brussel."

Bekijk hieronder enkele fragmenten uit de getuigenis van Jesse. Door de Skypeverbinding is het geluid en het beeld niet synchroon, onze excuses hiervoor.

Meest gelezen