Volvo Cars Gent krijgt tweede model toegezegd voor nieuwe CMA-platform

Volvo Cars Gent is verzekerd van een toekomstig tweede model op het nieuwe CMA-platform. Dat heeft Hakan Samuelsson, de topman van de Zweedse autobouwer, bevestigd in Gent.

De Gentse autofabriek van Volvo is bezig met de ombouw naar het nieuwe platform (CMA) voor kleinere wagens. Daarop zal het model XC40 (een compacte SUV) worden geproduceerd, zo was eerder al bekendgemaakt.

Samuelsson liet weten dat op het platform in Gent nog een tweede model zal worden gebouwd, als opvolger van de V40. Over welk model het gaat, wilde de topman nog niet zeggen.

De productiecijfers en het personeelsbestand zouden ongeveer op hetzelfde niveau blijven als nu. Vorig jaar rolden 248.705 wagens van de Gentse band. In de fabriek werken meer dan 5.500 mensen, zo staat op de site van de fabriek.

"We hadden al een nieuw model aangekondigd gekregen, de XE40, dat we vanaf eind dit jaar zullen produceren. Vandaag is er nog een tweede model aangekondigd, waarvoor we bijkomend kunnen investeren. Het is onze bedoeling om onze tewerkstelling op hetzelfde niveau te houden, wat positief nieuws is", zegt Erik Van Landeghem van Volvo Gent.

Meest gelezen