Watteeuw: "Vlotte start, over enkele maanden kijken welke aanpassingen nodig zijn"

De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is tevreden met de start van het circulatieplan. Maar hij begrijpt dat heel wat mensen nog vragen hebben. "Wij gaan goed kijken wat er gebeurt en alles goed evalueren", belooft hij.

Vandaag is geen toevallige datum voor de inwerkingtreding van het circulatieplan in Gent. "We hebben heel bewust gekozen voor het begin van de paasvakantie. Dat betekent minder verkeer en dus een langere aanpassingsperiode van twee weken", aldus schepen Watteeuw.

Hij heeft het over een "absoluut goede en vlotte start" van het circulatieplan. Maar de echte test komt er dus nog, na de paasvakantie. "Dit plan wordt vandaag niet beoordeeld en ook niet op 18 april", verklaart Watteeuw. "We gaan dit beoordelen gedurende een periode van enkele weken en maanden zelfs."

Watteeuw begrijpt naar eigen zeggen dat heel wat mensen bekommerd zijn en nog veel vragen hebben. "Wij gaan goed kijken wat er gebeurt en alles goed evalueren. Binnen enkele maanden kijken wij welke aanpassingen er dan moeten gebeuren", luidt zijn belofte.

De schepen noemt al een aantal punten die kunnen verbeterd worden na opmerkingen die vandaag al gemeld werden. "We moeten nog werken aan de lichtenregeling aan de Nieuwe Wandeling en de Nieuwe Vaart. Dat moet nog aangepast worden."

Meest gelezen