De Lijn geeft al 40.000 sms-tickets weg in kader circulatieplan Gent

De voorbije twee weken hebben zich meer dan 10.000 reizigers bij De Lijn geregistreerd voor 4 gratis sms-tickets om het openbaar vervoer in Gent uit te testen in de maand april. De Lijn lanceerde de actie in het kader van het Gentse circulatieplan.

Wie het nieuwe circulatieplan in Gent in april met het openbaar vervoer wil uitproberen, kan 4 keer een gratis rit nemen met een sms-ticket. Dat kan na registratie op de website van De Lijn. 10.000 mensen hebben dat al gedaan, goed voor 40.000 gratis sms-tickets.

De Lijn zet dit jaar 16 nieuwe albatrostrams in Gent in, waardoor de reizigerscapaciteit tegen het najaar met ruim een kwart zal verhogen. Het circulatieplan voorziet ook meer ruimte voor het openbaar vervoer, wat stiptere en vlotteren verbindingen moet opleveren.

"De knippen voor het autoverkeer gelden niet voor de bussen en trams van De Lijn", verduidelijkt woordvoerder Davy Van Swael van De Lijn Oost-Vlaanderen. "Zij doorkruisen de verschillende sectoren en brengen reizigers vlot naar alle plekken binnen de stadsring, ook de autovrije binnenstad. Ook het eenrichtingsverkeer dat op bepaalde plaatsen werd ingevoerd, leidt tot vlottere tram- en busverbindingen. De voertuigen van De Lijn blijven er immers in beide richtingen rijden."

Meest gelezen