Harrison Ford wordt niet vervolgd voor vliegincident

De Amerikaanse acteur Harrison Ford wordt niet vervolgd voor roekeloos vlieggedrag, nadat hij midden februari bijna met een toestel van American Airlines is gebotst bij een mislukt landingsmanoeuvre. "Ik ben de idioot die naast de landingsbaan is geland", stootte Ford zich voor het hoofd toen hij op een parallelle taxiway landde op de John Wayne Airport in Californië.
© 2017 FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, U.S.A.

Harrison Ford is er met de schrik vanaf gekomen na zijn mislukte landing op de John Wayne Airport in Californië. De 74-jarige acteur landde op 13 februari met zijn sportvliegtuigje naast de landingsbaan en botste net niet op een toestel van American Airlines.

"Ik ben de idioot die net op de taxiway is geland. Ik was afgeleid door een lijnvliegtuig dat in beweging was en door de turbulentie die een Airbus op een parallelle landingsbaan veroorzaakte", excuseerde Ford zich toen bij de luchtverkeersleider.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration heeft het incident nu gesloten. Uit onderzoek bleek dat het om een verstrooidheid ging en alle documenten en vergunningen van Harrison Ford waren in orde. Harrison Ford krijgt geen sancties opgelegd.

Volgens de Amerikaanse zender NBC had Harrison Ford zijn vliegbewijs kunnen kwijtraken of een boete kunnen krijgen.

Meest gelezen