Kortste internationale vlucht van 8 minuten alweer geschrapt

Na minder dan een half jaar zet People's Viennaline de verbinding tussen St. Gallen-Altenrhein in Zwitserland en Friederichhafen in Duitsland alweer stop. Daarmee komt een einde aan de kortste internationale vliegverbinding ter wereld. Die duurt amper 8 minuten.
CEN/Google maps

Twintig kilometer. Dat is de afstand in vogelvlucht over het Bodenmeer tussen St. Gallen-Altenrhein en Friedrichshaven. Per trein rond de oever van het meer rijden, duurt zowat twee uur. Met de auto lukt dat in ongeveer een uur.

Wie dat te lang vindt, kan sinds enkele maanden het vliegtuig nemen om de verplaatsing te maken. In november lanceerde de Oostenrijkse vliegtuigmaatschappij People's Viennaline immers een vliegverbinding tussen de beide steden als onderdeel van een langere verbinding tussen St. Gallen-Altenrhein en Keulen. Die verbinding duurt amper 8 minuten, maar kruist desalniettemin de grens tussen Zwitserland en Duitsland. Daarmee is het de kortste internationale vliegverbinding ter wereld.

Binnenkort komt de verbinding alweer ten einde omdat die te weinig passagiers weet te bekoren, zo meldt People's Viennaline. Daarnaast kreeg de verbinding van meet af aan veel kritiek van milieugroepen omdat ze een joekel van een ecologische voetafdruk veroorzaakt.

Meest gelezen