Nederlandse PvdA boycot Wilders' PVV niet langer

De PvdA-fractieleden in de Nederlandse Tweede Kamer boycotten hun PVV-collega's niet langer. De nieuwe PvdA-fractie wil voorstellen van de PVV voortaan op de inhoud beoordelen. Geert Wilders verwelkomt de beslissing. "Goed van Asscher (partijleider, red.) deze nieuwe lijn en zoals het hoort: beoordelen op inhoud en niets anders'', aldus de PVV-leider.
Pacific Press

De PvdA besloot in 2014, toen Wilders zijn omstreden uitspraken over "minder Marokkanen" deed aan geen enkel voorstel van de PVV meer mee te werken. Dat hielden de sociaaldemocraten tot de jongste Tweede Kamerverkiezingen vol.

De PvdA steunde dinsdag een voorstel van de PVV om meer geld uit te trekken voor verpleeghuizen. Dat onderwerp was afgelopen najaar al eens reden om eenmalig een uitzondering te maken op de boycot. PvdA-zorgwoordvoerder Marith Volp dwong toen steun van haar fractie voor een zorgmanifest af door te dreigen anders op te stappen.

Meest gelezen