Plateosaurus Ben ineengepuzzeld dankzij schenkers: nu al meer dan 25.000 euro binnen

De crowdfundingactie die het Museum voor Natuurwetenschappen opzette voor plateosaurus Ben is een groot succes. Amper twee weken na de lancering is dankzij ruim 400 schenkers het doel, 25.000 euro, al bereikt en zelfs overschreden.
Verwendung weltweit, usage worldwide

Ben, zoals hij wordt genoemd, is een bijna complete plateosaurus van bijna 5 meter lang uit een groeve bij de Zwitserse stad Frick. In mei 2016 belandde hij in het Museum voor Natuurwetenschappen.

Sindsdien zijn museummedewerkers met engelengeduld zijn 200 botten en botjes aan het uitboren en in elkaar aan het puzzelen. Eind dit jaar, wanneer het museum tien jaar heropening viert, moet het skelet klaar zijn voor de Galerij van de Dinosauriërs. Ben zal er zonder glazen vitrine tentoongesteld worden, wat uitzonderlijk is voor een origineel fossiel.

Actie loopt nog door

Om de tentoonstelling te bekostigen, ging het Museum via het Brusselse platform www.growfunding.be op zoek naar 25.000 euro. Die som is intussen bereikt, dankzij iets meer dan 400 schenkers. Als dank zal hun naam gepubliceerd worden naast het skelet van Ben.

Het doel is bereikt, maar de actie loopt nog door. Het extra ingezamelde geld naar de productie van een making-of van het project, naar andere restauratiewerken in de collectie en naar het onderhoud van de Galerij der Dinosauriërs.

Op de avond van 21 april vindt nog een evenement plaats, de PlateoNIGHT, om geld in te zamelen voor Ben. Het artistieke stadscollectief Propaganza, Qotob Trio, BJ Scott en Axel Hirsoux zijn enkele van de acts.

Meest gelezen