Resten van nog onbekende piramide ontdekt in Egyptische dodenstad Dahshur

In de antieke Egyptische dodenstad Dahshur is een nog onbekende piramide ontdekt, of althans het binnenwerk ervan. Het Egyptische ministerie van Antiquiteiten maakte de vondst gisteren bekend en gaf enkele foto's vrij.

Uit de foto's van die het Egyptische ministerie vrijgaf, is een toegangstrap en een grafkamer te zien. Het binnenwerk van een piramide dus, zonder het kenmerkende driehoekige bouwsel eromheen. (lees verder onder de foto)

De piramide, of wat ervan overblijft, moet zo'n 3.700 jaar oud zijn. Een blok van albast met inscripties, dat ook werd ontdekt, doet vermoeden dat het gaat om de tombe van Ameni-Kemaw, een koning die regeerde in een periode tussen het Midden- en het Nieuwe Rijk, waarover nog weinig bekend is. (lees verder onder de foto)

De piramide werd gevonden in de buurt van de Rode piramide van Snofroe en de Knikpiramide, twee toeristische trekpleisters die een stuk ouder zijn dan de ruïnes die nu zijn ontdekt. De dodenstad Dahshur  behoort tot de necropolis van Memphis en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. In het gebied worden met enige regelmaat resten van piramides gevonden.

Meest gelezen