Tate Britain opent tentoonstelling over homoseksuele kunst

De tentoonstelling "Queer British art 1861-1967" is de eerste grote publieke tentoonstelling over homoseksuele kunst in het Verenigd Koninkrijk. De expo in Tate Britain in Londen is een van de evenementen om de 50e verjaardag van de legalisering van seks tussen homoseksuele mannen in het Verenigd Koninkrijk in 1967 te vieren.

In Tate Britain in Londen opent morgen de expo "Queer British art 1861-1967" de deuren. De tentoonstelling is opgezet als een van de evenementen om de 50e verjaardag van de legalisering tussen homoseksuele mannen te vieren. Tot 1967 was homoseksualiteit strafbaar in het Verenigd Koninkrijk.

De expo focust op anderhalve eeuw kunst in het Verenigd Koninkrijk. De startdatum 1861 is symbolisch gekozen. In dat jaar werd de doodstraf voor homoseksuele handelingen afgeschaft in het land.

"Queer British art 1861-1967" toont de diversiteit en maatschappelijke rol van homokunst en de betekenis ervan voor de hedendaagse tijd aan de hand van schilderijen, foto's , briefwisselingen en tentoonstellingen.

Er worden onder meer werken van Victoriaanse schilders getoond, het werk van de Bloomsburygroep en ook werk van Francis Bacon en David Hockney.

Meest gelezen