Tim Vanhamel haalt Millionaire van onder het stof

Tim Vanhamel heeft na meer dan tien jaar windstilte een nieuw album opgenomen met zijn band Millionaire. "Het is geen reünie, wel een voortzetting", zo kondigt Tim Vanhamel de comeback van rockgroep Millionaire aan in Knack. De platenfirma Unday Records meldt dat het nieuwe album "Sciencing" op 19 mei in de rekken ligt.

Net voor zijn veertigste verjaardag is Tim Vanhamel klaar voor een comeback met zijn band Millionaire. "Sciencing" is de titel van het derde album van de rockgroep. Het is al twaalf jaar geleden dat de band nog nieuw materiaal uitbracht.

Tim Vanhamel is een van de bekendste rockmuzikanten uit Vlaanderen. De in Zonhoven geboren gitarist is bekend van onder meer Millionaire, Evil Superstars, Broken Glass Heroes en The Hickey Underworld.

De tweede cd van Millionaire, "Paradisiac", uit 2006 werd geproduceerd door Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Vanhamel zat ook in de groep The Eagles Of Death Metal toen Jesse Hughes en Josh Homme de band opstartten.

Costa Rica is inspiratiebron voor Millionaire

Tim Vanhamel reisde vorig jaar voor twee maanden naar Costa Rica om aan nieuwe muziek te werken. "Onder welke noemer dat album zou verschijnen, wist ik op dat moment nog niet. Maar gaandeweg begon ik door te krijgen dat het een album van Millionaire moest worden", zegt Vanhamel in Knack.

Vanhamel reisde naar België terug met een afgewerkte plaat. "Ik heb ze deels gemaakt om van het gezaag af te zijn, want je wilt niet weten hoe vaak ik de afgelopen jaren de vraag gekregen heb wanneer Millionaire opnieuw samenkomt."

De livegroep die Vanhamel samenstelde bestaat uit Aldo Struyf en Bas Remans. Nieuw bij Millionaire zijn Damien Vanderhasselt, Sjoerd Bruil en Hans De Prins. Tim Vanhamel omschrijft de nieuwe Millionaire niet als een reünie, maar als een voortzetting van de band.

Het album "Sciencing" ligt op 19 mei in de rekken. De platenfirma van Vanhamel, Unday Records, heeft intussen al een clip van de eerste single "I'm not who you think you are" gepubliceerd. Millionaire staat op 7 juni op het podium van de Botanique in Brussel. De band treedt in juni ook op in Parijs en op Best Kept Secret Festival in Nederland.

Meest gelezen