Verdachte van homogeweld in Arnhem dient zelf klacht in tegen homostel

Een van de jongens die zijn gearresteerd op verdenking van het plegen van geweld tegen 2 homo's in Arnhem gaat zelf een klacht tegen hen indienen. Dat heeft zijn advocaat op de Nederlandse televisie gezegd. Het homostel zou hem en zijn vrienden eerst hebben aangevallen.
Gerald Roethof.

Wie zijn de aanstichters van de vechtpartij tussen een groep jongeren en twee homo's in Arnhem in de nacht van zaterdag op zondag? Het antwoord op die vraag lijkt minder eenduidig na een gesprek met advocaat Gerald Roethof in "Pauw" gisteravond.

Roethof vertegenwoordigt een van de jongens die zijn gearresteerd op verdenking van het plegen van geweld tegen het homostel. Hij zei dat niet zijn cliënt van 16, maar een van de homo's als eerste heeft geslagen. Hierop zou zijn cliënt hebben teruggeslagen. Dat de homo daarbij 5 tanden is kwijtgespeeld, betreurt hij volgens de advocaat.

Hoe dan ook zou de jongen enkel zijn vuisten hebben gebruikt en niet een betonschaar zoals het homostel beweert. "Mijn cliënt gaat zelf aangifte doen want hij is aangevallen en hij zegt dat ook hij een slachtoffer is", zei Roethof.

"Mijn cliënt heeft gelukkig zijn tanden nog"

"Mijn cliënt en het homostel zijn elkaar op een brug gekruist", schetste Roethof het verhaal zoals zijn cliënt het hem heeft verteld. "De twee heren gaven een dronken indruk en keken mijn cliënt aan. Hij heeft gevraagd waarom ze dat deden waarop ze erg agressief reageerden."

"Mijn cliënt ontkent ten stelligste dat het incident met de geaardheid van het homostel heeft te maken. Het was enkel het gevolg van een wederzijdse scheldpartij waarbij hij is geslagen. Daarop heeft hij gereageerd. Mijn cliënt heeft gelukkig zijn tanden nog."

"In Nederland gebeurt het vaker dat bij een incident een partij meteen als slachtoffer wordt gezien en de andere partij automatisch als dader", ging Roethof voort. "Vaak zijn verhalen genuanceerder. Laten we kijken wat het onderzoek oplevert."

Volgens Roethof heeft zijn cliënt de politie zelf gevraagd om camerabeelden van de plek van het incident te zoeken. De advocaat ontkende voorts dat het groepje jongeren uitsluitend uit Marokkaanse jongens bestond. "De jongens waren een weerspiegeling van de hedendaagse maatschappij met onder meer een blonde jongen met blauwe ogen, een Turkse jongen en een Marokkaanse jongen."

Ook het homostel zelf is gisteravond op de Nederlandse televisie verschenen, meer bepaald in "RTL late night". De man die bij het incident 5 tanden verloor, bracht ze in een zakje mee.

Meest gelezen